25 Şubat 2017 Cumartesi

Aklımda Deli Sorular / MİM


Sevgili Ece abla beni mimlemiş. Geç fark ettim ama büyük bir keyifle yazdım.

1)    Almaktan asla vazgeçmeyeceğin bir şey var mı?
Kitaplar ve çikolataJ Tatlı şeyleri çok seviyorum özellikle çikolatayı. Çikolatasız bir gün düşünemiyorum. Bir kitap kurdu olarak kitapları çok seviyorum. Sanırım bu ikisinden vazgeçemem.

2)   Büyük, kocaman bir acı hissetiniz mi?
Evet, birçok kezL İkizlerim prematüre doğdular ve doğumdan sonra onları yanımda göremeyince korkuyla karışık büyük bir acı hissettim ve bu kuvözden çıkana kadar devam etti.  Bir de babamı kaybettiğimde çocuktum ve çok acıdı içim.

3)   Altın günlerine dair korkunç bir anın var mı?
Korkunç bir anım yok bu günlere dair; ama hiç sevmezdim altın günlerini. Çünkü çok kalabalık olurdu. Gürültüye ve kalabalık yerlere gelemem ben, ruhum yorulur resmen. Altın günlerine dair sevdiğim tek  şey o gün için hazırlanan yemekler, pastalar ve tatlılar olurdu. Tabi kalmışsaJ

4)   Özel bir yeteneğin olsa ne olmasını isterdin?
Olağanüstü yeteneklerim olsun isterdim. Uçmayı isterdim mesela gökyüzünün maviliklerinde. Işınlanmayı isterdim; istediğim anda istediğim yerde olmayı. Zamanı durdurma ya da geri getirme gücüm olsun isterdim. Kötülükleri yok edebilmeyi isterdim.  

5)   “Etraf ne der” diye düşünmeden hareket edebilir misin?
Evet, bunu yapabildiğimi düşünüyorum.  Ailemin ve güvendiğim insanların görüşleri benim için önemli; ama hiç tanımadığım insanların ne dediği çoğu zaman umurumda değil. Daha doğrusu yaptığım işin doğru olduğunu düşünüyorsam, vicdanım rahatsa etrafın ne dediği önemli değil.

6)   Hangi mevsimi seversin?
Her mevsimi severim ben. Hepsinde bir güzellik bulurum. Biri yokken diğerini özlerim. Ama illa birini seç derseniz ilkbaharı seçerim. Ne yazık ki alerjik bir bünyem var ve hapşırmaktan bu mevsimin tadını çıkaramıyorum. İlkbahara en yakın mevsim benim için sonbahar. Sonbahar havasını ve manzarasını da çok severim; bu yüzden ilkbahar ve sonbahar mevsimleri diyebilirim.

7)   Blog yazmak sana ne kattı?
Henüz blog dünyasında yeni sayılırım.  Aslında bir senedir blog açma fikrim vardı. Ama hem doktora öğrencisi hem de çalışan bir anne olduğumdan blog da ekstra bir emek istediği için bu isteğimi bekletmiştim. Bir işi yapıyorsam hakkını vererek yapmak istiyorum. İhmal etmekten, yarıda bırakmaktan endişe ettim aslında. Blogumu ilk açtığım zamanlarda hiç takipçim yoktu. Umutsuzluğa kapıldım “hiç açmamalıydım belki de” diye düşünüp kendime kızdım. O sırada birkaç blog keşif etkinliği vardı ve bu şekilde takipçim olmaya başladı. Bir umutla yazmaya devam ettim. Burada güzel insanlar tanıyorum. İnsanların yazdıklarını okuması, yorum yazması, hatta görmeden birbirini sevmesi çok güzel bir şey.

8)   En sevdiğin dizi, film, animasyon ve kitap hangileri?
Film ve dizi repertuarım maalesef çok dar; çünkü televizyon izlemeyi sevmiyorum. Çocuklar doğduktan sonra sosyal hayatım çok azaldı. Sinemadan çok tiyatroya gitmeyi seviyorum. Pazar günü ailecek yaptığımız sinema keyfinde de genellikle animasyon filmleri izliyoruz. “Ters Yüz” ve “Buz Devri” en sevdiğimiz animasyon filmi. 
Eskiden izlediğim ve etkilendiğim filmler arasında “Esaretin Bedeli” var. Beni en uzun süre etkileyen film ise Hint yapımı bir film olan “Gajini”. Gajini, gerçekten muhteşem bir film.  Dizi olarak bazı haftalar ailece izlediğimiz “Baba candır” dizisi var. 
Kitaplar arasından birini seçmek benim için o kadar zor ki. Çünkü sevdiğim kitaplar çok fazla. Tekrar tekrar okuyup her seferinde ilk kez okuyormuşum gibi hissettiğim birkaç kitap söylesem (Reşat Nuri Güntekin’in Acımak ve Peyami Safa’nın Şimşek romanı) sanki diğer kitaplara daha az haksızlık yaparım gibi geliyor.

9)      Düşlediğin hayatı yaşayabildin mi?
Çocukken hayal kurardım ama büyüdükçe hayallerim azaldı. Çoğu zaman olgun ve gerçekçi bir insan oldum ben. O yüzden yaşayacağım hayatı çok da düşlemedim. İdeallerim, hedeflerim oldu. Tamamına olmasa da bir kısmına ulaştım. Yaşadığım hayat için de şükrediyorum her zaman.

10) Gece yarısı uyanıp sevdiğiniz birinin nefesini dinlediniz mi?
Evet. İkizlerim doğduğundan beri her gece kalkıp onların nefeslerini dinliyorum. Önceleri “Ben psikopata mı bağladım ne! Yaptığım normal bir şey mi acaba?” diye düşünüyordum. Ama sonra etrafımdaki insanlara sorunca birçok kişinin bunu yaptığını öğrendim. Bir öğretmen arkadaşım bana “ileride yaşın biraz ilerleyince eşinin nefesini de dinlemeye başlarsın” demişti. Şimdilik yapmıyorum ama ileride bilemiyorum tabi. Yapabilme ihtimalim var, diye düşünüyorum.

         Beni mimleyen ve bana bu fırsatı veren sevgili Ece ablama teşekkür ediyorum. Keyifle yazdım. Sanırım birçok bloger arkadaşım yaptı. Ama yapmayan varsa hiç durmasın derim. Keyifli okumalar. Başka bir yazıya kadar kalın sağlıcakla.

13 yorum:

  1. Oyy çok keyifliydiii.İkizlerle ilgili kısım ayrı bir duygusallık kattı bana.Blog kısmına gelince ben az üzlmedim niye kimse takip etmiyor diye 😃 zor zamanlardı atlattık diye umuyorum.Ellerinize sağlik 😃

    YanıtlaSil
  2. Okurken keyif aldım.Tabi bazı durumlarda üzülmedim değil.Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. İlk sorunun cevabına bayıldım :). Çikolata ve tatlıyı ben de çok severim :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Aklıma geldi şimdi gidip bir çikolata mı yesem ki;)

      Sil
  4. Çok güzeeel. Ancak gelebildim okumaya yavrum. Tek tek özenle okudum. Hakkında bilgi sahibi oldum. İkizleri büyütmek zordur. Dilerim o zor günleri atlatmışsınızdır. Allah güle güle büyütmeyi nasip etsin dilerim kızım. Diğer yazılarına bir göz atacağım şimdi. Teşekkürler mimi yaptığın için. Emeğine sağlık. Sevgiler yavrum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablacım beğendiğine çok sevindim. Çok teşekkür ederim.İkizler on yaşındalar. Çok zor büyüttük gerçekten ama sanırım her yaşın ayrı bir zorluğu olacak. Yine de bu günlerimize şükür. Sevgiler...

      Sil
  5. çok keyif aldım okurken , merhaba , blog alemine hoş geldin :D

    YanıtlaSil
  6. Merhaba güzel bir mim olmuş blogunuzuda yeni keşfettim ve takibe aldım beklerimm😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben de geliyorum blogunuza hemen:)

      Sil
  7. How do you make money from betting on horse racing - Work
    If you bet on a horse, you win. หาเงินออนไลน์ The odds of winning the race in the race are also a factor, because you are predicting the outcome of a

    YanıtlaSil