8 Şubat 2017 Çarşamba

Levent İz Peşinde

“Levent İz Peşinde” bu sene kitap fuarında çocuklar için aldığımız kitaplardan biri. Timaş çocuk yayınlarından çıkan kitap Mustafa Orakçı tarafından kaleme alınmış. Kitabın kahramanı Levent adında bir çocuk. Maceracı ve komik bir çocuk olan Levent ve arkadaşlarının başından geçen olayları anlatan kitap oldukça sürükleyici.

       “Levent İz Peşinde” seri şeklinde yazılmış 5 kitaptan oluşuyor. Her seride Levent ve arkadaşları, bir sorunu iş birliği içinde çözüyor. Dokuz yaş üstü çocuklara hitap eden kitap arkadaşlık, güven, saygı, sevgi gibi değerleri de öğretiyor. Kitaptaki çizimler de oldukça eğlenceli. Bu seriyi çocuklar çok sevmiş olmalı ki yazar “Levent İz Peşinde 2” ve “Levent İz Peşinde 3” adıyla bu serinin devamını da yazmış.

         İz peşinde serisinin yanında “Levent Türkiye'yi Geziyor” serisi de var. Bu seride Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon gibi Türkiye’nin her yanından şehirler doğal güzellikleri, kültürü ve tarihi eserleriyle eğlenceli bir şekilde anlatılıyor.

Bu kitap erkek çocuklar için daha uygun derseniz eğer, bir de kız çocukları için hazırlanan bir seri var:  “Şirin” serisi. Yine Timaş çocuktan çıkan bu serinin yazarı Birsen Ekim Özen. “Şirin “İş başında,  Şirin İstanbul'u Geziyorum, Şirin Kendimi Durduramıyorum” adıyla üç seriden oluşan kitap, rengârenk ve eğlenceli çizimleri, maceralı ve komik olaylarıyla çocukların ilgisini çekecek türden.

Çocuklar, Levent serisini çok hızlı ve mutlu bir şekilde okudular. Okumaktan pek keyif almayan çocukların bile bu kitabı seveceğini düşünüyorum. Çünkü hem heyecanlı hem sürükleyici hem eğlenceli. Bu tarz kitaplardan hoşlanan çocuklarınız varsa hiç kaçırmayın derim.


4 yorum:

  1. Kardeşim okurken kendimi alamayıp okuduğumu bilirim :) Gerçekten bütün çocuklar okumalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar istekli ve çabuk bitirdiler ki çocuklardan sonra ben de dayanamayıp okudum:) Bence iyi yazılmış çocuk kitaplarını yetişkinler de sıkılmadan okuyabiliyor;)

      Sil
  2. sürükleyici çocuk kitaplarına bayılırım, bu 5 kitaptan oluşan set birçok çocuğun gönlünü fethedecektir mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Mutlaka çünkü hem sürükleyici hem eğlenceli kitaplar. Sevgiler...

      Sil