1 Ocak 2017 Pazar

Yeni Bir Yaş


Ah zaman, ne kadar hızlısın! Kemal ve Cemal’in doğdukları gün, daha dün gibi. Erken doğdukları için o kadar küçüklerdi ki “Büyüdüklerini görebilecek miyim acaba?” derdim.  Büyüdüler bile! On sene geçmiş, dile kolay.  Büyümelerini görme şansım olduğu için, Allah bana nasip ettiği için bin şükür. Her yeni yaşlarında geçen senelere şükrediyorum; ama keşke bu yaşlarını daha dolu dolu yaşasaydık; şunları da yapsaydık, bunları da yapsaydık demekten de kendimi alamıyorum bir türlü.
            Annelik, çok garip bir duygu. Ne kadar kırılsan da, kızsan da, üzülsen de, yorulsan da vazgeçmemek. Sevmek ölesiye. Bir gülüşüyle hayat bulmak. Göğüslemek dünyayı. Tarifi yok. Aşktan öte.
Hani hamilelere derler ya “iki canlı” diye.  Gerçi, ikiz çocuklarda durum üç canlıya çıkıyor da. J Bu 2-3 can olma hali, çocuklar doğduktan sonra da devam ediyor, biliyor musun. Birine bir şey olsa, senin canın yanıyor çünkü.  Aç kalsa, boğazından bir şey geçmiyor, sen de aç kalıyorsun.  Ağlasa, yüreğin sızlıyor.  Yani, göğsünde birden fazla kalp çarpıyor.  Canında birden fazla can taşıyorsun.  
Kemal ve Cemal, belki bir gün burada yazdıklarımı okur. “Söz uçar, yazı kalır” derler. Bu yüzden, onlara yüz yüze, sarılarak söylediklerimi şimdi buraya da yazmak istiyorum.

“Canlarım! Düştüğümde ayağa kalkmak için sebebim; umutsuzluğa kapıldığımda umudumsunuz. Gözbebeğim, iki gözüm, can özüm, ağrı kesicim, huzurumsunuz. Sizinle yenilendim, sizinle zenginleştim, sizinle öğrenmeye devam ediyorum. İyi ki varsınız. İyi ki hayatımdasınız. Cansınız, canımsınız. İnşallah daha nice yeni yaşlar kutlarız birlikte. İnşallah nice güzel günlerimiz olur beraber. Sizi çok seviyorum. Bilin ki canımda cansınız.”

9 yorum:

  1. Kocaman abi olmuşlar ne güzel. Hep güzel günler görsünler biz de onların mutluluklarını izleyelim. Tüm annelerin isteği aynı... İkiz anneleri daha mı yoğun hissediyor acaba her şey çarpı 2 olunca.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ziyaretiniz için, yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim. Çok mutlu oldum:) Sevgiler, selamlar.

      Sil
  2. merhabaaa, blogunu ben de haftasonu görmüştüm. instada da görmüştüm. hoşgeldin blogumaaa. görüşürüz kii. ben üye olmadan izliyom blogları ama okurum yanii. aramıza da hoşgeldiin. "blogger semti" adlı blogumuza kayıt olsana hemen. yazıların otomatik yayınlanır orda. bir de hikaye kalpli kadının "blogger gazetemiz" e üye olsanaa :) ayrıca, bir feca hesabın varsa söylesene bişi dicem yani orda da birlikteyiz burdaki blogçular :)

    YanıtlaSil
  3. baksanaa, senden bişi isteyebilir miyim? akademik bişi. bir blogger arkadaşımız var. adı yalnız ama özgür. adanada, üniversite birde. biraz yardıma ihtiyacı var. ilk sınıfta dersleri anlayamıyor. ailesi sorunlu. babası yüzünden sıkıntılı. ne yapacağını bilemiyor. bir rehbere danışmana ihtiyacı var. acaba bir yardımın olabilir mi? onunla konuşarak, veya bir rehber öğretmen bularak. sorunu böyle işte.

    Elektrik elektronik müh. %100 ingilizce 1. Öğretim. Birinci sınıf, dil anlatım ve inkılap dışında bütün derslerden büte kalmış. Dersleri anlamıyor çünkü liseden eksiği var. Acaba bir yıl dondursam mı diyor. Özgüven eksikliği var. Babası nedeniyle. Evde hır gür çok. Kız sürekli depresif. Bölüm değiştiremez, ailesi izin vermiyor, kendisi de seviyor bölümünü. Dondurup ara mı versin? Devam etse alttan eksiği var mat filan anlamıyor. Babası hiç para da vermiyor. Bursla yaşıyor. Derslerini nasıl toparlayacağını bilmiyor. Bölüm değiştirmek istemiyor. Evde huzur yok, babası nedeniyle. Geceleri duvarları yumrukluyor kız.
    Bir rehbere danışmana ihtiyacı var okul için.

    blogu da;

    http://yalnizamaozgur.blogspot.com.tr/

    instada da aynı adı.

    ne yapabiliriz acaba yaa :) tişkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Anladım. Evet durumu çok zormuş.Ancak ben üniversiteye yeni geçtim ve henüz çok fazla çevre edinemedim. Psikolojik anlamda bir destek alsa iyi olur ama önerebileceğim bir yer ya da isim yok. Bence kaydını dondurması ve ara vermesi sanki çözüm gibi görünüyor. Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim.Üzgünüm:( Umarım bir an önce sorunları çözülür ve kendini toparlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baksana, instada "yalnız ama özgür" adı. bulamazsan bak benim instada örneğin şimdi son fotomu beğendi. bak instada da anlatıyor hep sorunlarını, örneğin son iki fotosunda, okul aile filan. belki ilgini çeker ve arada ona moral verirsin. çok yalnız bu konuda. okulu dondurursa dönemez zaten despot babası da izin vermez. insada arkadaş olsana. iyi biri zeki biri. adı da nur.

      Sil
    2. Blogunu takibe alıyorum şimdi. İnstagramda da alıyorum. Umarım çözer sorunlarını.

      Sil
  5. Allah ayırmasın evlatlarınızdan sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Allah kimseyi evlatlarından ayırmasın inşallah:) Her zaman beklerim.

      Sil